Cheesecake s ribizlima i ogrozdom

Svježi sir i voće! Ima li bolje kombinacije za fini ljetni kolač?!

Sastojci: 250 g lisnatog tijesta, malo brašna za radnu površinu, 500 g svježeg kravljeg sira, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 2 jaja, limunova korica i sok ½ limuna, 150 g ribizla, 100 g ogrozda, 50 g brašna, 30 g maslaca, 30 g šećera

Priprema:

1 Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte tijesto tako da možete izrezati krug promjera 30 cm. Tijesto preselite u kalup za pečenje (promjera 20 cm) i podignite 5 cm uz rub.

2 Izmiksajte sir sa šećerom i vanilin šećerom, žumancima, koricom i sokom limuna. Izmiksajte bjelanca u čvrsti snijeg i umiješajte ga lagano u sir. Premažite sirom pripremljeno tijesto u kalupu.

3 Pospite ribizle i ogrozd po siru. Od brašna, maslaca i šećera
pripremite crumble. Njime prekrijte sir i pecite kolač na 180 stupnjeva 40 minuta. Ostavite da se ohladi u kalupu.

Komentari