Osim što je ukusna i brzo gotova, riža na mlijeku zadovoljava dvije potrebe odjednom: sitost i želju za nečim slatkim!
Želite li skuhati rižu na mlijeku bit će vam potrebno nekoliko sastojaka (koje sigurno već imate u svom domu).
To su:
• 2 l mlijeka
• 150 ml ulja
• 3 šalice (od 2 dl) riže
• 3 šalice šećera
• 2 vanilin šećera.
Priprema:
U posudu stavite mlijeko, dodajte ulje, šećer, vanilin šećer i pustite neka provrije. Tada dodajte rižu i kuhajte na laganoj vatri sve dok riža ne upije mlijeko. Kada je riža mekana, servirajte je u manje posudice i pustite da se malo ohladi. Ogulite, operite i na sitne kockice narežite tri jabuke. Na tavici otopite žlicu maslaca i dodajte kockice jabuke te dinastajte dok jabuke ne omekšaju. Potom dodajte tri žlice šećera i prstohvat cimeta te malo sjeckanih badema, oraha, lješnjaka ili pistacija (koje ste prethodno popržili na suhoj tavici bez ulja). Promiješajte i vruće servirajte odozgo po riži.
Savjet plus: osim jabuka, po riži možete servirati i šumsko voće.
Osim na mlijeku, rižu možete kuhati na mlijeku i vodi –
bitno je da omjer bude pola/pola.
Komentari