Sitni kolačići s čokoladom zaštitni su znak božićnih blagdana, ponajviše zbog atraktivnog i ‘unikatnog’ izgleda, ali i okusa
Sastojci:
300 g lješnjaka
100 g pistacija
200 g čokolade (60% kakaa)
Priprema:
1 Pržite lješnjake u pećnici na 200 °C dok ne dobiju zlatnu boju. Ostavite ih da se ohlade, zatim ih trljajte u rukama kako biste lakše skinuli kožicu. Pomiješajte oguljene lješnjake s pistacijama i rasporedite ih po limu za pečenje (dim. 20x8cm) obloženom papirom za pečenje.
2 Otopite čokoladu na pari, ali pazite da ne zakuha. Ulijte vruću čokoladu između lješnjaka i pistacija, tako da se sve poveže.
3 Stavite čokoladu u hladnjak da se smjesa stisne. Izvadite čokoladu iz kalupa i režite na kocke.
Komentari