Domaće aromatične grickalice

Bez obzira na to volite li ih sa sirom, sjemenkama ili maslinama, domaći grisini su izvrsni. A jedu se s jogurtom ili kefirom

Kada vam na vrata pokucaju iznenadni gosti ili kada vam se baš nešto fino gricka uz film na televiziji, odlično rješenje su domaći grisini. Brzi, ukusni i jednostavni!

Sastojci:

• 4oo g brašna
• 1 jaje
• 2oo ml jogurta
• 5o ml ulja
• 1 vrećica kvasca
• 1 žličica šećera
• 1 žličica soli
• 200 g maslina
• 150 g tvrdog sira

Priprema:

U jogurt (koji je stajao na sobnoj temperaturi) umiješajte šećer i kvasac. U prosijano brašno dodajte jaje, ulje i sol. Kada se smjesa s kvascem udvostručila dodajte je u brašno i umijesite tijesto. Maslinama izvadite koštice i narežite ih na kolutove, a sir naribajte te sve zajedno umiješajte u tijesto. Kada se tijesto počne odvajati od rubova, ostavite ga da odstoji oko pola sata. Kada se udvostruči, stavite ga na radnu površinu koju ste pobrašnili pa izvaljajte u oblik pravokutnika. Izrežite tijesto na trakice (debljine po želji), uhvatite trakicu za vrhove pa svaki vrh zavijte u suprotnu stranu kako biste dobili vitičasti oblik grisine. Poredajte štapiće na lim obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stupnjeva 25 min.

Komentari