Dubravkin put, najbolji restoran grada Zagreba u 2015. i 2016. godini za kraj mjeseca je, za ljubitelje vina, pripremio zaista interesantne večeri
Jedna od posebnosti Dubravkina puta je oduvijek povezanost restorana i vina. Ovdje se oduvijek ulaze mnogo truda i ljubavi u stvaranju jedne od najvećih i najpriznatijih ponuda vina u Hrvatskoj, od kojih veliku većinu toče na čaše. Ustrajno se radi na poboljšanju kolekcije više od 500 različitih vina iz svih relevantnih svjetskih vinskih regija, uz naglasak na nevjerojatnoj raznolikosti i kvaliteti koju nude hrvatska vina. Zbog svega navedenog, ne čudi što je restoran krajem studenoga u goste pozvao čak 6 renomiranih vinara.
‘S obzirom da se u Zagrebu 25. i 26. studenog održava Medunarodni festival vina i kulinarstva Vino.com te da će mnogi ljubitelji vina u ovome periodu boraviti u gradu, odlučili smo za njih organizirati dvije jednako interesantne ali različite večeri. Tako je 25. studenoga rezerviran za vina Bibich, Trapan i Ščurek, a 26. za vina Tomić, Krauthaker i Coronica’, Kaže Tihomir Purišić, sommelier restorana.
Prvog dana restoran organizira večeru pod nazivom Priska and the boys u kojoj će šefica kuhinje Priska Thuring, kao jedina dama, predvoditi interesantan tim muškaraca kojega čine poznati chefovi Barbieri, Manucci i Udovičić te vinari Bibich, Trapan i Ščurek. Osim njih, uz Prisku će i ovu večer biti desetak članova njezinog vrijednog tima sa kojima svakodnevno radi. Večer je zamišljena kao opustena zabava u kojoj se degustiraju vina, uživa u zanimljivom finger food-u i glazbi DJ-a Jazzozo-a.
Idućeg dana je na rasporedu večera nešto ozbiljnijeg karaktera po kojima je restoran već odavno poznat. Naime uz autorski kompleksni menu od 6 slijedova sljubiti će se vina trojice vinara – Krauthaker, Tomić i Coronica. Nakon same večeri slijedi najinteresantniji dio, a to je otvaranje zanimljivosti i vrijednosti iz poznatih podruma.
Komentari