Donosimo vam recept Tvornice zdrave hrane za fin i zdrav humus od bundeve
Ovaj namaz možemo nazvati egzotikom na tanjuru koja to nije, zbog domaće i dobro nam znane bundeve.
Predlažemo da ga namažete na tost ili krekere i da ga začinite s malo bučinog ulja i finim bučinim sjemenkama. Uživajte u ovom okusu jeseni dokle god traje sezona bundevi. Toliko su zdrave da ih nikada nije dosta na jelovniku.
Sastojci:
- 1kg hokaido bundeve
- 1/4 šalice tahinija (Kako ga napraviti? Pročitajte: Zdravi tahini u kućnoj izradi)
- 2 češnja češnjaka
- 1 ljuta papričica – očišćena od sjemenki
- 200 ml maslinovog ulja
Priprema:
Bundevu narežite na kriške i peite 15-ak minuta na 200 stupnjeva. Dok se peče, napravite tahini, a potom na ulju prepržite nasjeckani češnjak i ljutu papričicu te svakako pazite da češnjak ne zagori. Bundevu koja se spekla pustite da se ohladi te u blender u multipraktik stavite tahini, ohlađenu bundevu, češnjak i papričice i sve dobro smiksajte dok ne dobijete mazivu smjesu.
Još više recepata za fine i zdrave namaze potražite na webu Tvornice zdrave hrane!
Komentari