Ako preferirate meso u svojoj prehrani i smatrate da su vegetarijanska jela monotona i nedostatna da biste se doista najeli, pokušat ćemo vam razuvjeriti receptom za roladu od kelja
Sastojci:
• 1 glavica kelja
• 1 mala glavica luka
• 400 g batata
• 600 g bundeve
• 2 grančice timijana
• sol
• 2 žlice maslinova ulja
• 50 ml bijelog vina
• 300 g dimljenog tofua
• papar
• oko 50 g krušnih mrvica
• 2 žlice maslaca
• 5 mrkvi
• 1 crvena paprika
• 400 g komada rajcica (pakiranje)
• 100 ml povrtnog temeljca
Priprema:
1 Pripremite kelj, odvojite osam vanjskih listova, a deblji srednji dio lista stanjite. Oljuštite i nasjeckajte luk. Ogulite batat i bundevu, otklonite koštice pa oboje narežite na kockice. Operite timijan, posušite pa natrgajte listiće.
2 Blanširajte listove kelja u slanoj vodi 2 minute, a potom posušite. Propirjajte luk na ulju. Dodajte timijan, batat i bundevu pa popržite. Ulijte vino te pirjajte oko 8 minuta. Narežite tofu na kockice, umiješajte pa začinite. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
3 Dodajte toliko mrvica da nastane smjesa koja se može oblikovati. Time nadjenite listove kelja pa ih učvrstite kuhinjskim koncem. Popržite ih u vatrostalnoj posudi na maslacu. Pripremite povrće,
narežite mrkvu na ploške, a papriku na kockice, pa dodajte. Ulijte rajčice i temeljac te pecite oko 30 minuta u pećnici.
Komentari