I u slanoj verziji, palačinke su uvijek sjajan izbor
Za 4 osobe
Za tijesto:
• 200 g brašna
• 500 ml mlijeka
• 2 jaja
• prstohvat soli
• ulje za pečenje
Za punjenje:
• 300 g krem-sira
• 100 g špinata
• prstohvat origana
• 2 češnja češnjaka
• sol
• papar
Za preljev:
• 250 ml vrhnja
• 2 jaja
• 100 g polutvrdog sira (edamac, gauda), sol, papar
Priprema:
1 Mlijeko i jaja stucite u zdjeli. Postupno dodajte brašno pa sve zajedno zamiješajte u glatko tijesto. Na kraju dodajte prstohvat soli.
2 U tavi zagrijte ulje pa porciju po porciju ulijevajte tijesto. Ispecite tijesto s obje strane tako da poprimi zlatnu boju. Listove špinata isperite, otresite vodu pa ih položite jedan na drugi i narežite na trake. Krem-sir stavite u zdjelu, u koju zatim dodajte špinat i protisnuti češnjak. Začinite origanom, solju i paprom. Smjesu premažite po palačinkama pa ih smotajte. Svaku palačinku poprijeko prerežite napola pa ih stavite u kalup za nabujak obložen papirom za pečenje.
3 U zdjeli stucite vrhnje s jajima, začinite solju i paprom te na kraju umiješajte naribani sir. Tako pripremljenom mješavinom prelijte palačinke pa ih zapecite u pećnici 20 minuta na 170 °c.
Komentari