Donosimo vam recept za hrskave pločice s goji bobicama
Potrebno vam je:
• 2 šalice zobenih pahuljica
• ½ šalice badema
• 3 žlice lana
• 4 žlice nektara od agave
• 5 žlica kokosova ulja
• ¼ šalice goji bobica
Način pripreme:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Velik lim obložite papirom za pečenje pa na njega istresite zobene pahuljice i poravnajte tako da budu u jednom sloju. Pecite 10 minuta pazeći da ne zagore. Ostavite da se ohlade, a za to vrijeme nasjeckajte bademe i sameljite lan. U veliku zdjelu stavite zobene pahuljice, bademe i lan te dobro promiješajte. U malom loncu pomiješajte nektar od agave i kokosovo ulje te zagrijavajte na laganoj vatri minutu-dvije kako bi se dobro povezali. Maknite s vatre te dodajte goji bobice, a zatim smjesom prelijte sastojke u zdjeli. Dobro promiješajte kako bi se sastojci potpuno povezali. Manju pravokutnu posudu (oko 27 x 17 cm) lagano nauljite kokosovim uljem pa u nju dobro utisnite smjesu. Ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata pa narežite na otprilike 12 pločica. Pločice čuvajte u hladnjaku.
Komentari