Ovo jelo zahtijeva nešto više vremena, no unatoč tomu jednostavno je za pripremu
Nimalo ne čudi što je à la carte restoran Kaiser u Hotelu Rogaška&ROI Spa uvršten među deset najboljih restorana u Sloveniji. A činjenica da ne morate biti gost hotela kako biste svoja nepca razmazili najfinijim delicijama, dovoljan je razlog da se u samo sat vremena automobilom dovezete do Rogaške Slatine. U Kaiseru možete uživati uz odlične riblje i mesne specijalitete sljubljene s probranim vinima te ukusne slastice. Marčelo Petan, voditelj hrane i pića restorana Kaiser, podijelio je s nama recept za hobotnicu s umakom od rajčica, sirom s travama i hrskavim mrvicama koju možete pripremiti već danas.
Hobotnica s umakom od rajčica, sirom s travama i hrskavim mrvicama
Sastojci:
100 gr hobotnice
40 gr rajčica
Sol, papar
Bijeli balsamico
5 gr timijana
5 gr ružmarina
5 gr mrvica
5 gr vlasca
5 gr peršina
30 gr tosta
20 gr maslaca
30 gr maslinovog ulja
20 gr potočarke
Priprema:
Hobotnicu pečemo u vakumiranoj vrećici u pećnici na 76 stupnjeva od četiri do šest sati. Svježe rajčice očistimo od sjemenki, narežemo ih na kockice veličine dva milimetra, posolimo ih i dodamo maslinovo ulje i bijeli balsamico. U mikseru izmiksamo tost, maslac i peršin te smjesu stavimo kratko peći na 180 stupnjeva kako bismo dobili hrskave mrvice, a svježem siru dodamo peršin i vlasac. Hobotnicu poslužimo na listovima potočarke uz hrskave mrvice, sir s travama i rajčice. Dobar tek!
Komentari