Kako biste uživali u nešto drugačijim i, dakako, zdravijim grickalicama, isprobajte naše jednostavne recepte
OD JABUKA
Lim obložite papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 70 stupnjeva. Jabukama odstranite središnji dio sa sjemenkama. Narežite jabuke na tanke ploške. Zatim ih pecite oko tri sata na navedenoj temperaturi.
SAVJET: Okus čipsa ovisi o sorti jabuke – preporučujemo vam elstar, jer je osobito ukusan. Nakon što se čips ohladi, stavite ga u hermetički zatvorenu posudu.
OD POVRĆA
Od svakog čvrstog povrća možete napraviti čips. Prokušane i dobre kombinacije su, osim krumpira, crvena cikla s čilijem ili patlidžani s paprom. Priprema je uvijek ista: ogulite povrće, narežite ga na jako tanke ploške te ih pomiješajte u zdjeli s malo ulja i začina. Raspodijelite povrće na lim obložen papirom za pečenje. Čips se peče 40 do 50 minuta na 150 stupnjeva.
Komentari