Homemade sladoled od čokolade

U vruće ljetne dane ništa ne godi tako kao sladoled

Potrebno vam je:

• 4 žumanca
• 100 g šećera
• ½ šalice kakaa
• 250 ml mlijeka
• 250 ml slatkog vrhnja
• 100 g čokolade, narezane

Način pripreme:

U posudu stavite žumanca, šećer i prosijani kakao. Miješajte na pari dok smjesa ne postane pjenasta. Za to vrijeme u drugom loncu jako zagrijte mlijeko i vrhnje pazeći da ne zavriju. Postupno ih, uz miješanje, ulijte u smjesu od jaja. Nastavite kuhati na pari miješajući drvenom kuhačom i pazeći da smjesa ne zakipi, oko 15 minuta, odnosno dok se smjesa ne zgusne. Ako imate kuhinjski termometar, smjesa mora dosegnuti temperaturu od 80 Celzijevih stupnjeva. Maknite s vatre, posudu poklopite te ostavite u hladnjaku dok se potpuno ne ohladi, oko 3 sata. Potom umiješajte narezanu čokoladu. Smjesu ulijte u plitku posudu te ostavite u zamrzivaču 2 sata; preporučljivo je da je za to vrijeme promiješate svakih pola sata da se spriječi nastanak kristala, no ako nemate vremena za ‘dežuranje’, promiješajte samo nakon 2 sata zamrzavanja. Zatim sladoled vratite u zamrzivač na još 1 sat te nakon toga dobro izmiksajte kako bi bio kremast te do posluživanja držite u zamrzivaču.

Komentari