Klinčić i cimet odlični su zimski začini za pripremu voćnog likera
Sastojci:
• 400 g brusnica iz dubokog zamrzavanja
• 1 naranča iz biouzgoja s netretiranom korom
• 1 štapić cimeta
• 2 klinčića
• 350 g smeđeg šećera
• 400 ml votke (za otprilike 700 ml likera)
Priprema:
Nakon što se brusnice otope, operite ih, a zatim ih usitnite tako da dobijete krupniji pire. Naranču operite, osušite papirnatim ručnikom, a zatim je narežite na kriške. Voće stavite u posudu s poklopcem zajedno sa začinima, šećerom i votkom. Posudu držite na hladnom i tamnom mjestu 6 do 8 tjedana, a nakon toga procijedite liker, ulijte ga u lijepe boce i ostavite na istom mjestu još dva tjedna. Ovaj se liker može konzumirati tijekom šest mjeseci.
Komentari