Jednostavno, krepko i fino

Osim što je jednostavno za pripremu, varivo od brokule i lososa zdravo je i ukusno

Sastojci za 4 osobe:

500g brokule, sol, 400 g fileta svježeg lososa (može i zamrznutog), 300 g očišćenih kozica, 3 žlice maslaca, 2 žlice brašna, 1 žličica curryja, 150 ml bijeloga vina, 600 ml ribljeg temeljca, 200 g
vrhnja za kuhanje, papar, 2 žlice nasjeckanog peršina

Sastojci:

1 Brokulu operite, očistite, razdvojite na cvjetiće i kuhajte u posoljenoj vodi oko 5 minuta. Ocijedite. Losos i kozice operite, posušite. Losos narežite na kockice.

2 Maslac otopite u posudi. Dodajte mu brašno i curryj te napravite laganu zapršku. Dodajte vino, riblji temeljac i vrhnje te miješajući ponovno zakipite. Kuhajte sljedećih 10 minuta na laganoj vatri. Posolite i popaprite.

3 Losos, kozice i brokulu dodajte u juhu i neka se sve zajedno kuha oko 10 minuta. Na kraju posolite, popaprite te pospite peršinom. Uz varivo poslužite rižu.

510 kcal

Komentari