Nek i vaš dom zamiriše ovim divnim jesenskim plodovima
Pečeno kestenje nezaobilazna je jesenska poslastica. A kesten pire sa šlagom neodoljiv je desert. Kuhani kesten dobar je izbor za punjenje pileta, guske ili pak kao prilog uz crveni kupus. Da biste uživali u kuhanom kestenju, dovoljno ga je kuhati u vodi 20 minuta. No prije termičke obrade nožem treba zasjeći vrh opne. Ako ga pak više volite pečenog, stavite ga na lim u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite desetak minuta. Kesteni u kombinaciji s jabukom poboljšavaju rad probave, a osušeni i mljeveni kesteni – ako se dodaju pšenicnom brašnu – pogodni su i za pripremu kruha. Prilikom kupnje izaberite veće, sjajnije plodove bez rupica na ljuskama. Ako ih želite ove jeseni u potpunosti iskoristiti, predlažemo vam recept u kojem ćete sigurno uživati.
Mousse s čokoladom i kestenom
SASTOJCI: 200 g tamne čokolade, 250 g zaslađenog kesten pirea, 250 g slatkog vrhnja, 2 žlice ruma
PRIPREMA: Pomiješajte istopljenu čokoladu, kesten pire, vrhnje i rum pa kratko miksajte dok se smjesa ne sjedini (ne smije biti pjenasta). Poslužite u šest čaša, na vrh smjese stavite malo slatkog
vrhnja, a zatim ukrasite kockicama čokolade.
Komentari