Donosimo vam recept portala Journal.hr za chia puding s jabukama i cimetom
Ulazak u jesensko doba uvijek nekako miriši na jabuke, miješaju se u pekmezima, pitama, sokovima, a jeste li ikad probali popularni chia puding pripremiti s jabukom? Uglavnom se uz chiu kombinira šumsko voće, maline, borovnice, jagode, od kojih je lako napraviti umak, no jabuka je odlična alternativa i zanimljiva promjena u svakodnevnom obroku.
Lako se i priprema, pogotovo ako imate naviku svoj chia puding miksati navečer da vas spreman dočeka ujutro. U tom slučaju ujutro vam ostaje pripremiti samo jabuke, no i to može preko noći stajati u frižideru, a ujutro se samo podgrije za odličan ‘comfort’ doručak. Ono što je najbolje – imat će okus po piti od jabuka i mirisat će na ranu jesen!
CHIA PUDING S JABUKOM I CIMETOM
1 šalica biljnog mlijeka po izboru (nezaslađenog)
2 žličice chia sjemenki
prstohvat vanilin šećera
2 reske jabuke
1 žlica kokosovog ulja
1 žlica meda
prstohvat cimeta
sjemenke (suncokretove, bundevine…)
Umiješajte chia sjemenke u mlijeko i dodajte vanilin šećer, promiješajte par puta tokom 5 minuta da se sjemenke ne slijepe u grudice i ostavite preko noći da se napuhnu. Jabuke očistite, ogulite i narežite na kockice. U zdjelici zagrijte kokosovo ulje i med te ubacite jabuke i cimet da se pirjaju. Kad omekšaju možete odlučiti želite li ih pretvoriti u pire štapnim mikserom ili ostaviti u komadima. Pričekajte da se ohladi pa u slojevima slažite u šalicu – završite sa slojem jabuka i posipajte sjemenkama. Možete dodati i borovnice ili neko drugo šumsko voće po želji, za ekstra aromu. Dobar tek!
Izvor: Journal.hr
Komentari