Juha od mrkve, naranče i đumbira ne samo da će biti ukusna delicija, već će vam odlično doći i kao učinkovita prevencija od prehlade i gripe zato što podiže vaš imunitet
Bliži se sezona gripe. Od nje se na vrijeme možete zaštititi određenim namirnicama. Juha od mrkve, naranče i đumbira bit će ukusna delicija, ali i učinkovita prevencija od prehlade i gripe zato što podiže vaš imunitet. Bogata je vitaminom A iz mrkve, vitaminom C iz naranče i pikantnim đumbirom koji djeluje antivirusno i antibakterijski. Namirnice koje se koriste za ovu juhu pomoći će vam da se brže riješite ‘zimskih bolesti’ i njihovih neugodnih simptoma. Istovremeno će vama i vašoj obitelji zamirisati finom aromom povrća i podsjetiti na toplo proljeće.
Sastojci:
700 g mrkve, narezane na komadiće
6 dcl povrtnog temeljca
6 dcl vode
1 naranča
1 luk, nasjeckan
1 stabljika celera, nasjeckana
2 češnja češnjaka, nasjeckana
3-4 datulja, bez koštica
korijen đumbira (komad dužine 4 cm), nariban
2 jušne žlice kokosovog ulja
1 jušna žlica naribane narančine kore
1 čajna žlica himalajske soli
Priprema:
U lonac za kuhanje stavite kokosovo ulje sa češnjakom, lukom, celerom i himalajskom soli te kuhajte 10 minuta na laganoj vatri. Dodajte mrkvu i kuhajte još 10 minuta, a zatim ulijte temeljac od povrća i vodu. Nastavite kuhati 10 minuta ili više, sve dok mrkva ne postane mekana. Dodajte narančin sok, naribanu narančinu koru i đumbir te uz miješanje kuhajte dok se u potpunosti ne sjedine s ostalim sastojcima juhe. Juhu možete ukrasiti vašim omiljenim začinima ili sjemenkama po vašem izboru.
Dobar tek!
Još finih i recepata za zdrave obroke potražite na webu Alternativa za vas!
Komentari