Juha od kozica i parmezana

Priuštite si ovih blagdana i neodoljivu juhu od kozica i parmezana!

Sastojci:

• 250 g očišćenih repova kozica
• 1 luk
• 2 žlice maslaca
• 1 litra temeljca
• 2 žumanca
• sok od 1 limuna
• ½ žlice Vegete pikant
• 40 g parmezana
• 100 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

1 Na rastopljenom maslacu pirjajte luk koji ste prethodno narezali na sitne kockice. Kad luk poprimi zlatnožutu boju, dodajte repove kozica (nekoliko kozica ostavite sa strane), zacinite i još malo pirjajte. Podlijte temeljcem (ribljim, ali može i pilecim) te po potrebi još malo zacinite.

2 U posebnoj posudi razradite žumanca te im dodajte sok od jednog limuna. Pred kraj kuhanja, u juhu lagano, stalno miješajuci, dodajte smjesu od žumanaca i limuna. Kad je juha gotova, sve izmiksajte štamnim mikserom, a potom još malo kuhajte na laganoj vatri, dodajuci vrhnje za kuhanje i parmezan. Na maslacu prepržite kozice (koje ste ostavili sa strane) pa njima ukrasite juhu prije serviranja.

Komentari