Juha od rajčice s pjenicom od sira

Sirni namaz, ricotta i svježi sir – obožavamo ih samostalno, no kao ‘začini’ glavnom će jelu dati poseban okus. Kao dodatak aromatičnoj ljetnoj juhi, u finom nabujku iz pećnice ili pak u mesnim svitcima, sirevi (ma koji odabrali) bit će točka na i

Sastojci za 4 porcije:

1 ljutika, 1 režanj češnjaka, 2 žlice maslinova ulja, 600 ml povrtnog temeljca, 500 g pasirane rajčice, 1 mali krumpir, 1 pastrnjak, 1 mala mrkva, 100 g kelja, 50 g poriluka, ½ žličice mediteranskih začina, sol, papar, 2 žlice blagog jabučnog octa, 100 ml obranog mlijeka, 5 žličica svježeg kozjeg sira, malo bosiljka

Priprema: 

1 Oljuštite luk i češnjak, nasjeckajte ih i pržite na ulju. Ulijte povrtni temeljac i pasiranu rajčicu. Krumpir ogulite i narežite na veće komade. Pastrnjak i mrkvu očistite i do polovice sitno naribajte, a drugi dio korijena narežite na trake. Povrće narezano na kockice dodajte u juhu i kuhajte dok ne omekša.

2 U međuvremenu kelj i poriluk narežite na male kvadrate. Juhu od rajčice izmiksajte štapnim mikserom, oplemenite mediteranskim začinima, dodajte trakice korjenastog povrća i narezan kelj i poriluk pa sve krčkajte oko 6 minuta na srednjoj vatri. Kad je dodano povrće kuhano al dente, posolite, popaprite, dodajte jabučni ocat i ostavite na toplom.

3 Juhu od rajčice ulijte u tanjure, pa na vrh stavite 1 žlicu pjenice od izmiksanog kozjeg sira i mlijeka. Ukrasite listićima bosiljka.

PO PORCIJI 163 KCAL

Komentari