Kako ispeći bakalar?

Sigurni smo da ste već svladali pripremu bakarala na bijelo, stoga vam predlažemo kako ga uspješno ispeći

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g krumpira
  • sol
  • 500 g rajčica
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • papar
  • 4 komada bakalara (od 180 g, bez kože i kostiju)
  • 30 g maslaca
  • 3 žlice nasjeckanih listića peršina

1 Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Ogulite i operite krumpir te ga kuhajte u slanoj vodi
oko 20 minuta. Prelijte rajčice vrućom vodom, oplahnite ih, ogulite, raščetvorite, uklonite sjemenke te narežite na kockice.

2 Oljuštite luk i češnjak, nasjeckajte ih te staklasto popržite na vrućem ulju u loncu. Dodajte kockice rajčice, začinite solju i paprom pa ostavite da lagano vrije oko 3 minute.

3 Operite komade ribe, posušite ih, posolite i popaprite. Stavite rajčice u kalup za složenac pa dodajte komade ribe. Poklopite i pecite 20 minuta.

4 Ocijedite kuhani krumpir, ostavite da se malo ohladi te kratko pržite na rastopljenom maslacu. Pospite peršinom te poslužite s rajčicama i ribom na zagrijanim tanjurima. Nakapajte ribu umakom od pečenja. Ukrasite po želji.

Foto: Profimedia

Komentari