Kremasti čokoladni tart

Ova slastica teško da može dočekati drugi dan

Sastojci:

• 260 g brašna
• 1 žličica cimeta
• 1 žličica naribane limunove kore
• 1/4 šalice šećera
• 100 g Zvijezda stolnog margarina
• 1 žumance
• 1 žlica soka od limuna
• 2 žlice hladne vode

Za punjenje:

• 300 ml slatkog vrhnja
• 340 g tamne čokolade
• 3 žlice meda
• 30 g Zvijezda margarina za kreme s aromom slatkog vrhnja

Priprema:

1 Pomiješajte brašno, cimet i limunovu koru, pa sve ubacite u multipraktik blender. Dodajte hladan margarin nasjeckan na kockice pa miksajte dok margarin ne postane jako sitan. Zatim
pomiješajte s brašnom, dodajte žumance, vodu i sok od limuna pa nastavite miješati u blenderu sve dok ne dobijete tijesto koje zadržava formu kada ga stisnete između dva prsta.

2 Ostavite da se hladi u hladnjaku sat vremena pa stavite u kalup, izbockajte vilicom pa pecite na 220 stupnjeva 13-15 minuta. Ostavite da se ohladi dok pripremite punjenje.

3 Dodajte nasjeckani margarin i med u mlijeko pa stavite da se zagrije do točke vrenja. Potom ga prelijte preko izlomljene čokolade, koju ste prethodno stavili u posudu otpornu na toplinu. Pustite da odstoji 5 minuta, pa sve miješajte dok se čokolada ne otopi. Odmah prelijte na ispečenu koru i ostavite da se ohladi.

Komentari