Kus-kus sa šarenim povrćem

Jednostavna priprema i atraktivan izgled privući će za stol sve ukućane

Sastojci za 4 osobe:

  • 100 g kus-kusa
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 6-7 cvjetića cvjetače
  • 1/2 mlade tikvice
  • 50 g mortadele s crnim maslinama
  • 1 mladi luk
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 žličica aceta balsamica
  • sok od 1 limuna
  • sol

Priprema:

  1. Na ulju propirjajte nasjeckani luk, zatim dodajte mrkvu i tikvice narezane na sitne kockice. Dodajte vode i kuhajte dok povrće malo ne omekša. Posolite.
  2. Odvojeno skuhajte cvjetiće cvjetače. U međuvremenu prelijte kus-kus vrelom vodom i dobro promiješajte vilicom.
  3. Izmiješajte omekšali kus-kus s pirjanim povrćem i kuhanom cvjetačom. Dodajte mladi luk narezan na kružiće, mortadelu narezanu na tanke rezance te nakapajte limunovim sokom i acetom balsamicom. Po želji dodatno začinite soja sosom.

Komentari