Jednostavna priprema i atraktivan izgled privući će za stol sve ukućane
Sastojci za 4 osobe:
- 100 g kus-kusa
- 1 luk
- 1 mrkva
- 6-7 cvjetića cvjetače
- 1/2 mlade tikvice
- 50 g mortadele s crnim maslinama
- 1 mladi luk
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 žličica aceta balsamica
- sok od 1 limuna
- sol
Priprema:
- Na ulju propirjajte nasjeckani luk, zatim dodajte mrkvu i tikvice narezane na sitne kockice. Dodajte vode i kuhajte dok povrće malo ne omekša. Posolite.
- Odvojeno skuhajte cvjetiće cvjetače. U međuvremenu prelijte kus-kus vrelom vodom i dobro promiješajte vilicom.
- Izmiješajte omekšali kus-kus s pirjanim povrćem i kuhanom cvjetačom. Dodajte mladi luk narezan na kružiće, mortadelu narezanu na tanke rezance te nakapajte limunovim sokom i acetom balsamicom. Po želji dodatno začinite soja sosom.
Komentari