Losos s mahunama, graškom i mladim krumpirom

Za lagane ljetne obroke gotovo da nema boljeg izbora od svježih mahuna! Obiljem vitamina, ali još više okusom i mirisom obogatit će svako jelo

Sastojci:

500 g malih mladih krumpira
500 g mahuna i graška
maslinovo ulje
1 limun
½ vezice metvice
sol
papar
800 g fileta lososa

Priprema: 

1 Operite krumpire i skuhajte ih u kori. Kad se malo ohlade, ogulite ih i narežite na ploške. Očistite mahune i grašak.

2 Pomiješajte 4 žlice ulja s koricom limuna, nasjeckanom metvicom i malo limunova soka. Dodajte sol i papar.

3 Lososu ogulite kožu i narežite ga na komade, posolite i popaprite. Zatim komade pržite na vrućem ulju sa svih strana. Položite na lim obložen papirom za pečenje, premažite pripremljenom marinadom i pecite u pećnici na 180 stupnjeva dok se ne zazlate.

4 Pržite povrće i krumpire na ulju u kojem ste pržili i losos. Dodajte preostali pesto i pirjajte kratko pa posolite i popaprite i poslužite s lososom.

Komentari