Uvijek treba dati prednost sezonskim namirnicama, a mahune su svakako povrće koje je idealno pripremati upravo ljeti. Isprobajte naš recept!
Sastojci:
- 3 crvene paprike
- maslinovo ulje
- 1 veliki luk
- 3 režnja češnjaka
- 300 g mahuna
- 200 g šampinjona
- sol
- mljeveni papar
- 200 g kiselog vrhnja
- šaka nasjeckanog kopra
- limunov sok
- 60 g sjemenki bundeve
Priprema:
1 Operite paprike i posušite ih. Pržite ih na maslinovom ulju i pecite u pećnici dok se ne počnu stvarati mjehuri na kožici paprike. Zatim ih stavite u posudu i poklopite tako da se popare i otpuste kožicu koju zatim ogulite. Narežite papriku na trake.
2 Oljuštite luk i češnjak. Narežite luk na osam komada, nasjeckajte češnjak. Očistite i operite mahune. Očistite gljive i narežite ih.
3 Zagrijte ulje u tavici i pržite luk i češnjak. Dodajte gljive i popržite ih. Zatim dodajte mahune i paprike, posolite i popaprite i pirjajte kratko.
4 Posolite kiselo vrhnje i dodajte mu kopar. Začinite limunovim sokom. Pržite sjemenke bundeve na tavici bez dodavanja ulja. Poslužite mješavinu povrća posutu sjemenkama bundeve s umakom s koprom i palentom.
Komentari