Mahune s gljivama

Uvijek treba dati prednost sezonskim namirnicama, a mahune su svakako povrće koje je idealno pripremati upravo ljeti. Isprobajte naš recept!

Sastojci:

  • 3 crvene paprike
  • maslinovo ulje
  • 1 veliki luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 300 g mahuna
  • 200 g šampinjona
  • sol
  • mljeveni papar
  • 200 g kiselog vrhnja
  • šaka nasjeckanog kopra
  • limunov sok
  • 60 g sjemenki bundeve

Priprema:

1 Operite paprike i posušite ih. Pržite ih na maslinovom ulju i pecite u pećnici dok se ne počnu stvarati mjehuri na kožici paprike. Zatim ih stavite u posudu i poklopite tako da se popare i otpuste kožicu koju zatim ogulite. Narežite papriku na trake.

2 Oljuštite luk i češnjak. Narežite luk na osam komada, nasjeckajte češnjak. Očistite i operite mahune. Očistite gljive i narežite ih.
3 Zagrijte ulje u tavici i pržite luk i češnjak. Dodajte gljive i popržite ih. Zatim dodajte mahune i paprike, posolite i popaprite i pirjajte kratko.

4 Posolite kiselo vrhnje i dodajte mu kopar. Začinite limunovim sokom. Pržite sjemenke bundeve na tavici bez dodavanja ulja. Poslužite mješavinu povrća posutu sjemenkama bundeve s umakom s koprom i palentom.

Komentari