Zašto ne biste sami napravili bademovo mlijeko?!
Bademovo mlijeko nije rezervirano samo za vegetarijance i vegane. Zašto u domaćem bademovu mlijeku ne bi uživali i ostali gurmani kad će svojom slatkastom aromom odlično nadopuniti doručak s müslima ili se uklopiti u recepte za kolače. Bademovo mlijeko je punog orašastog okusa, potpuno biljno i s ekstra porcijom balastnih tvari. Izvrsna je zamjena za kravlje mlijeko. Za izradu 1 l mlijeka potrebno vam je: 200 g badema s kožicom, voda, malo soli, 1-2 žličice meda (ili sirup od agave), ½ žličice ekstrakta vanilije.
Priprema:
1 Bademe temeljito operite u mlakoj vodi. Zalijte ih s 1 litrom vode i namačite najmanje 12, a maksimalno 18 sati.
2 Ocijedite vodu. Stavite bademe u mikser, dodajte 1 l svježe vode, sol, med i vaniliju i miksajte na najvećoj brzini.
3 Tekućinu procijedite kroz gazu, a bademe dobro istisnite. Mlijeko ohladite, držite u hladnjaku i potrošite unutar 2 do 4 dana.
Komentari