Ovih blagdana razveselite svoje najmlađe finim desertom
Sastojci za 4 osobe:
• 100 g brašna
• 100 g čokolade u prahu
• 1/4 žličice sode bikarbone
• 1 jaje
• 80 g maslaca
• 30 g šećera
• 1,25 dl mlijeka
• 50 g nasjeckanih prženih lješnjaka + malo mljevenih lješnjaka za ukrašavanje
Priprema:
1 Prvo pomiješajte sve suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, čokoladu u prahu, sodu bikarbonu i šećer.
2 U drugoj posudi dobro izmiješajte jaja te maslac koji ste prethodno ili otopili ili ostavili da omekša na sobnoj temperaturi. Postupno, žlicu po žlicu, dodajte suhe sastojke smjesi od jaja i maslaca. Lagano dodajte i mlijeko te na kraju pržene lješnjake.
3 Neka se svi sastojci dobro međusobno prožmu. Nakon miksanja električnim mikserom uzmite još i drvenu žlicu i sve još jednom dobro izmiješajte. Namastite kalupe za mu ne (ili stavite u njih papirnate
košarice).
4 Smjesu pažljivo ulijte u kalupe (nikako ih nemojte prepuniti, najbolje će biti do najviše 2/3 košarice) te pecite oko 20 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 do 200 stupnjeva. Kad mu ni budu gotovi, ukrasite ih lješnjacima.
Komentari