Napravite domaće fettucine sa špinatom i slaninom

Mislite da nemate što novo otkriti kad je u pitanju talijanska kuhinja? Naše kombinacije sastojaka pokazat će vam kako je kreativnost u kuhinji neiscrpna

Sastojci:

250 g brašna, 250 g oštrog brašna, 2 jaja, 7 žumanaca, sol, 2 ljutike, 200 g slanine, 500 g svježeg špinata, 2 žlice maslinova ulja, 1 žlica balzamičnog octa, ½ žličica šećera, papar,
2 žlice maslaca, 50 g grubo naribanog parmezana

Priprema: 

1 Prosijte brašno na radnu površinu i napravite udubinu u sredini. U udubinu razbijte cijela jaja i žumanca, posolite, vilicom lagano istucite jaja, a zatim umijesite gusto tijesto. Mijesite tijesto oko 6 minuta pa ga pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se omara 15 minuta.

2 Tijesto podijelite na 4 dijela, razvaljajte svaki pa ga po želji režite nožem na rezance debljine oko 1 centimetar. Pospite rezance brašnom i prstima ih lagano preokrenite.

3 Skuhajte tjesteninu al dente u zakuhaloj posoljenoj vodi. Dobro je ocijedite. Oljuštite ljutiku i nasjeckajte je. Narežite slaninu na kockice. Očistite špinat i operite ga. Zagrijte ulje u tavici pa pržite slaninu i ljutiku. Dodajte špinat, začinite octom i šećerom te još vrlo kratko pirjajte.

4 U tavicu dodajte tjesteninu, promiješajte, kratko pirjajte i zatim po potrebi posolite i popaprite. Dodajte maslac. Podijelite na tanjure i pospite grubo naribanim parmezanom.

Komentari