Nema rođendana bez dobre torte

Za razna slavlja najčešće pripremamo tortu od čokolade. I to zato što smo sigurni da će se pojesti, baš kao i ova naša!

Sastojci za bikvit:

• 4 jaja
• 120 g šećera
• 220 g maslaca
• 100 g čokolade za kuhanje
• 5 žlica brašna
• 1 prašak za pecivo

Sastojci za kremu:

• 200 g tamne čokolade
• 0,5 l slatkog vrhnja za šlag
• 2 žlice šećera

Priprema biskvita:

U zdjeli stucite žumanca i šećer. Kada ste dobili lijepu pjenastu smjesu, dodajte čokoladu koju ste otopili zajedno s maslacem. Promiješajte te dodajte brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo. Na kraju stucite (ali ručno i polako) snijeg od bjelanaca. Smjesu istresite u kalup za tortu koju ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 25 minuta. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen (ako je suha, znači da je gotov).

Priprema kreme:

Na laganoj vatri zagrijte slatko vrhnje, čokoladu i šećer. Sklonite s vatre i pustite da se malo ohladi. Biskvit čačkalicom izbockajte i prelijte ga toplom kremom. Tortu ostavite na sobnoj temperaturi, a potom je prebacite u hladnjak. Najbolje ju je konzumirati sutradan.

Komentari