Neodoljivi banana kruh

Donosimo vam recept popularnog britanskog kuhara Jamiea Olivera za neodoljivi kruh s bananama tzv. bananabread

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • 250 g brašna (po želji) pomiješanog s žličicom praška za pecivo, pola žličice soda bikarbone, pola žličice soli
  • 3 jako zrele banane
  • 2 žlice svježeg soka od jabuke
  • 125 g maslaca
  • 2 veća jaja
  • 1/2 žličice cimeta
  • 2 meda
  • orasi po želji

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Ogulite banane te ih zgniječite vilicom. Dodajte sok od jabute te sjedinite. U posebnoj zdjeli istucite omekšali maslac dok ne postane kremast, a zatim u njega dodajite jedno po jedno jaje. Prije nego li dodate iduće, ono prvo razmutite. Tu smjesu pomiješajte s onom od banana i soka te dodajte cimet i med, a zatim sve umiješajte u brašno. No nemojte pretjerati s miješanjem. Grubo nasjeckajte orahe (ako ih želite koristiti) te ih dodajte u smjesu. Kalup za kruh obložite papirom za pečenje te u njega ulijte smjesu za kruh. pecite ga oko 40 minuta. Čačkalicom provjerite je li kruh i iznutra pečen. Ako nakon pet sekundi čačkalica koju izvadite iz kruha bude suha, kruh je pečen i spreman za hlađenje.

Dobar tek!

 

 

Komentari