Neodoljivi domaći vafli

Neodoljivo - riječ je koja ponajbolje opisuje miris ali i okus domaćih vafli, za koje vam u nastavku donosimo recept

Sastojci za tijesto:

• 250 g brašna
• 2 vrećice praška za pecivo
• 1 žličice soli
• 3 jaja
• 1 vanilin šećer + 2 žlice šećera
• 50 g maslaca
• 450 ml mlijeka

Priprema:

1 Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i soli. Odvojite žumanjak od bjelanjaka, pa od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg, a žumanjke miksajte s šećerom i vanilin šećerom.

2 Žumanjcima i šećeru dodajte rastopljeni maslac i mlijeko, a potom i – žlicu po žlicu – brašno. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

3 Odložite mikser te drvenom žlicom umiješajte i bjelanjak. Modlice za vafle premažite maslacem, ulijte tijesto i ispecite. Poslužite vruće, uz voćni džem ili čokoladu (naš favorit je čokolada!).

Komentari