Orahnjača koja se ne peče

Donosimo vam još jedan recept Mihaele Devescovi objavljen u njezinoj knjizi 'Slatke strasti' u izdanju Mozaik knjige. Riječ je o zbiru savjeta za izradu sirovih slastica kod kuće, s brojnim receptima za pripremu sirovih kolača, torti i sladoleda koji svojim okusima obaraju na prvu

TIJESTO:

• 1 šalica sirovih indijskih oraščića
• 1 šalica brašna od heljde (heljdu prvo namočite preko noći, osušite i izmiksajte u brašno)
• 1 žlica rastopljena kokosova ulja • 1 žličica vanilije • 3 žlice agavina sirupa

NADJEV:

• 200 g oraha
• malo limunova soka
• 1 šalica datulja

Priprema:

1 Za tijesto izmiksajte indijske oraščiće dok ne dobijete brašno, a zatim isto tako i heljdu. Pomiješajte ih sa ostalim sastojcima dok se smjesa ne počne držati zajedno. Tijesto razvaljajte i pritisnite u oblik kocke na masni papir, pritom pazeći da ga ne razvaljate pretanko jer bi vam poslije moglo pucati.

2 Za nadjev sve sastojke izmiksajte u blenderu ili sjeckalici. Kušajte i prilagodite svojem ukusu. Nadjev od maka razmažite po sloju ‘tijesta’ i polako ga zarolajte laganim pritiskom. Ostavite u hladnjaku oko 30 minuta pa poslužite.

slatke-strasti-naslovnica-za-web-500x712

Komentari