Jedemo ih rijetko, za razliku od, primjerice, piletine, pa su pačje i guščje meso prave poslastice na našem tanjuru. Naučite ih pripremiti i začiniti kako bi užitak bio potpun! Za početak vam donosimo recept za pačja prsa s umakom od naranče
Sastojci za 4 osobe:
• 2 filea pačjih prsa (bez kože, od 240 g)
• 2 žlice ulja
• sol, papar
• 200 g špecla (gotov proizvod)
• 1 ljutika
• 2 naranče
• 250 ml temeljca
• 1 žličica marmelade od naranče
• čili u prahu
• 1 žličica jestivog škroba
• 1 glavica zelene salate
• 150 g dresinga od svježeg laganog jogurta
Priprema:
1 Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Operite i posušite meso. Pržite prsa na vrućem ulju u tavi 3 minute sa svake strane, a zatim začinite. Stavite u kalup za složenac te pecite 8-10 minuta u pećnici. Skuhajte valjuške u slanoj vodi.
2 Oljuštite i nasjeckajte ljutiku. Ogulite 1 naranču, letirajte, razdijelite na komade te sačuvajte sok. Jednu naranču istisnite. Propirjajte kockice ljutike na masnoći od prženja. Dodajte temeljac i sok od naranče te malo reducirajte. Začinite marmeladom te čilijem, solju i paprom. Dodajte lete naranče. Pomiješajte škrob sa 1 žlicom vode, dodajte umaku te kuhajte još 2 minute.
3 Očistite salatu, operite i posušite. Pomiješajte je s dresingom. Poslužite sve i začinite.
Komentari