Pasta s matovilcem i ribljim filetom

Evo jedne od ideja kako iskoristiti čarobni matovilac

Sastojci za 4 porcije:

• 100 g matovilca
• 75 g lješnjaka
• 100 ml maslinova ulja
• 2 žlicice ulja od lješnjaka
• 1 žličica ljutog senfa
• sol
• papar
• 250 g ribljeg fileta
• ½ limuna
• 600 g tjestenine
• 1 žlica maslinova ulja
• 1 žlica maslaca

Priprema:

1 Operite matovilac, očistite, protresite i grubo usitnite. Izmiksajte lješnjake zajedno s oba ulja. Začinite senfom, solju i paprom.

2 Operite riblji filet, posušite pa narežite na tanke trake. Operite limun vrućom vodom te posušite. Naribajte koru te istisnite sok. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

3 Ugrijte maslinovo ulje s maslacem u tavi te pržite ribu oko 3 minute. Dodajte koru od limuna i 2 žličice soka od limuna. Posolite i popaprite ribu.

4 Pomiješajte pesto s 1-2 žlice vruće vode u kojoj se kuhala tjestenina. Ocijedite tjesteninu, pomiješajte s pestom i poslužite.

Komentari