Pašteta može, samo ako je domaća!

Priuštite svojem nepcu jedan sasvim drugačiji doživljaj: savršeno ukusan i neodoljivo hrskav!

Ako se želite hraniti zdravo, trebate izbjegavati gotove i polugotove proizvode te konzumirati isključivo svježe pripremljenu hranu. I pašteta može biti zdrava ako je pripremite doma od kvalitetnih namirnica. Donosimo vam recept za paštetu od tune kojoj nećete moći odoljeti: posebno kada je namažete na hrskavi kruh. Za ‘home made’ paštetu od tunjevine trebat će vam tunjevina (može i iz konzerve), 2 tvrdo kuhana jaja, sitno nasjeckani kiseli krastavci, kapari, sok od polovice limuna, malo maslinova ulja i 2-3 žlice krem sira. Količina sastojaka ovisi o tome kakvu strukturu paštete preferirate: ako volite kremastiju, dodajte još krem sira (ili malo majoneze), a ako volite kiselkastiji okus, slobodno stavite više limunova soka ili kiselih krastavaca. Sve sastojke jednostavno stavite u blender i miksajte do željene strukture. Osim od tune, paštetu po istom principu i sa istim sastojcima možete napraviti i od kuhane piletine.

Komentari