Patka s tajlandskim začinima i zdravom majonezom

Donosimo vam recept za nešto drugačije uživanje u piletini i puretini. Uključite gumb za kreativnost i neka vaša kuhinja, uz pomoć ove ideje, ‘procvjeta'

Sastojci:

• 6 pačjih bataka
• 1 naranča
• sol, papar
• 1 cm korijena đumbira (oguljen i nasjeckan)
• svježe nasjeckan korijandar
• mast (po mogućnosti pačja)

Sastojci za majonezu:
• 4 žumanjka • 4 žlice senfa • 3-4 žlice nasjeckanog peršina • sol, papar • 12 žlica posnog sira

Priprema:

1 Rastopite (pačju) mast i u nju dodajte sok i koricu od jedne naranče, sol, papar, nariban svježi đumbir i korijandar. Tom mješavinom prelijte pačje batake i ostavite ih barem sat vremena da se mariniraju. Sve zajedno prebacite u pećnicu i pecite na vrlo laganoj vatri, otprilike na 150 stupnjeva dok meso ne bude gotovo. Ako vam se čini da je pačetina suha, prelijte je s malo vruće vode i stalno podlijevajte uljem (i vodom) od pečenja.

2 Poslužite uz domaću ‘light’ majonezu koju ćete napraviti tako da žumanjke pomiješate sa senfom, posolite, popaprite i dodate začinsko bilje.Potom, uz stalno miješanje, dodajte posni sir.
Miješajte sve dok ne dobijete glatku smjesu.

Komentari