Maslac, šećer, brašno, cimet i jabuke i za 45 minuta gotova je ukusna pita! Ovaj put ćemo je napraviti na američki način
U svakom kućanstvu jabuke su sastavni dio brojnih jela – ribaju se za egzotične umake, kuhaju u kompotima ili se dodaju savijačama
i pitama. No, kako ne bismo uvijek pripremali isto, donosimo recept za pitu s jabukama – na američki način.
Recept za američku pitu
Sastojci za tijesto:
• 250 g maslaca
• 1 žličica soli
• 3 žlice šećera
• 3 šalice brašna
• 6 žlica vode
Sastojci za nadjev:
• 8 jabuka
• 2 žlice brašna
• 12 žlica šećera
• 2 žličice cimeta
Sastojci za posipanje:
• 1 šalica brašna
• 1 šalica šećera
• 120 g maslaca
Priprema:
Od brašna, soli, šećera, maslaca i vode umijesite tijesto. Stavite
ga na pola sata u hladnjak da se rashladi, a u međuvremenu
oguljene i narezane jabuke pospite šećerom, brašnom i cimetom
te promiješajte. U drugoj posudi od brašna, šećera i maslaca izradite mrvičastu smjesu za posipanje. Izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte ga u oblik kruga (tako da stane u okrugli kalup). Nadjenite tijesto smjesom od jabuka i cimeta te pospite mrvicama od maslaca i brašna. Pecite oko 45 minuta u pećnici prethodno
zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Komentari