Pizza s tijestom od kvinoje

Donosimo vam recept za pizzu s tijestom od kvinoje prema preporuci Tvornice zdrave hrane, na čijem webu možete nabaviti i sve potrebne sastojke

Za ovaj recept vam uopće ne treba brašno nego ćete koristiti ‘majku svih žitarica’ – kvinoju. Dakle, nabavite sitna zrnca kvinoje, koja nakon dugog namakanja, zajedno s drugim potrebnim sastojcima, treba samljeti u gustu kremastu smjesu i – eto tijesta za pizzu.

Osim što je riječ o bezglutenskoj namirnici, ona je također vrlo probavljiva stoga ju možete konzumirati i navečer. Od kvinoje možete zaista mnogo toga napraviti: kruh od brašna kvinoje s kombinacijom drugog brašna, kolačiće, jutarnje kaše ili pudinge, odlična je uz povrće, ali i kao tijesto za pizzu.

Potrebni sastojci:

1 šalica kvinoje
¼ šalice vode
1 žlica psylliuma
2 žlice maslinova ulja
1 žličica praška za pecivo
prstohvat himalajske soli

Priprema:

Kvinoju držite potopljenu u vodi osam sati. Zatim je procijedite, malo isperite te stavite u blender. Dodajte vodu, psyllium, prašak za pecivo, malo himalajske soli, maslinova ulja i dobro sve smiksajte u blenderu.

kvinoja pizza

Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje koji malo nauljite i na papir izlijte smjesu od kvinoje. Na 200 stupnjeva pecite 10-13 minuta. Kada je gotovo, okrenite tijesto i skinite papir te na zapečenoj strani ubacite sve sastojke koje želite na pizzi i pecite još 10 minuta na istoj temperaturi.

Komentari