Donosimo vam recept začetnice bio uzgoja u Hrvatskoj - Zlate Nanić
Sastojci:
• 200 g zobenih pahuljica
• 200 g mladih kopriva
• 2 žlice crnog brašna
• morska sol
• ulje za prženje
Priprema:
1 Zobene pahuljice prelijte kipućom vodom i ostavite da nabubre. Koprive očistite, operite, poparite kipućom vodom, ocijedite i nasjeckajte. Pomiješajte koprive s ocijeđenim pahuljicama, umiješajte brašno (može l žlica heljdina ili sojina brašna) i malo posolite.
2 Žlicom vadite male popečke i pržite ih na vrelom ulju dok ne požute. Ponudite ih vruće s pirjanim povrćem i zelenom salatom. Zobene pahuljice se mogu kombinirati s kuhanim žitaricama (ječam, smeđa riža, proso) uz različite vrste povrća (poriluk, mrkva, luk, češnjak, celer, peršin) pa se dobiju nova jela s različitim okusima.
Komentari