Pravo je vrijeme za homemade kuglof!

Kad temperature vani strmoglavo počnu padati, raste naša želja za uživanjem u toplini doma. A sinonim za to svakako je i božanstveni desert koji ćete pripremiti i pojesti u - toplom domu

SASTOJCI ZA 20 KOMADA:

• 100 g tamne čokolade (70% kakaa)
• 300 g mekog maslaca
• 300 g šećera
• 1 pakiranje vanilin šećera
• 6 jaja
• 200 g brašna
• 50 g kakaa u prahu
• 2 žličice praška za pecivo
• 2 žlice začina za medenjake
• 100 g mljevenih oraha
• 100 ml ruma ili mlijeka
• 200 g čokolade za kuhanje (polugorke)

PRIPREMA:

1 Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Naribajte čokoladu. Kremasto izmiksajte maslac, šećer i vanilin šećer. Umiješajte jedno po jedno jaje. Prosijte brašno, kakao, prašak za pecivo i začine za medenjake. Pomiješajte to s čokoladom i orasima. Postupno umiješajte s rumom u smjesu od jaja. Namastite kalup za kuglof (promjera 22 cm) te pospite krušnim mrvicama. Stavite unutra tijesto te pecite oko sat vremena.
2 Izvadite kolač iz pećnice. Ostavite da se kratko ohladi u kalupu, potom ga izvadite te ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
3 Nasjeckajte čokoladu za kuhanje te rastopite u posudi uronjenoj u vruću vodu. Time premažite kolač. Po želji ukrasite čokoladnim mrvicama i komadićima bijele čokolade, mrvicama kokosa i polovicama oraha. Ostavite da se čokolada posuši.

Komentari