Pripremite tortu od borovnica za Uskrs

Oduševite svoju obitelj ovim ukusnim i osvježavajućim desertom

Nakog obilnog blagdanskog doručka, zatim i ručka najbolje će vam odgovarati lagani desert. Najbolji izbor je osvježavajuća voćna torta. Kulen, kobasica, šunka, domaća pogača – sve su to teške namirnice nakon kojih ne želimo još kaloričnu bombu od deserta.

S tortom od borovnica ne možete pogriješiti!

SASTOJCI:

Kora:

  • 1½ šalica oraha
  • 1½ šalica datulja

Krema:

  • 2 šalice indijskih oraščića
  • 1 šalica datulja
  • 1 žlica rastopljenog kokosovog ulja
  • 2 šalice smrznutih ili svježih borovnica
  • 1 banana
  • malo bourbon vanilije

PRIPREMA:

Kora: Sameljite orahe u sjeckalici, dodajte datulje i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Prebacite u kalup i utisnite u dno.

Krema: Miksajte sve sastojke dok ne dobijete gustu glatku kremu, dodajući i pomalo vode ako bude potrebno. Izlijte na koru i ostavite u zamrzivaču preko noći. Na koru možete poslagati cijele borovnice i na njih izliti kremu – tako će torta izgledati atraktivnije kad uklonite kalup. Po želji ukrasite tortu svježim voćem.

Želite li smanjiti količinu oraščića u torti, umjesto šalice indijskih oraščića u kremu dodajte još jednu bananu.

 

 

Komentari