Punjena štruca

Donosimo vam još jedan prijedlog za pripremu blagdanskog kruha i šunke

Tijesto:

U 2,5 dcl mlakog mlijeka razmutite svježi kvasac (kocku), dodajte žličicu šećera i jedan mali maslac, kojeg prethodno ostavite da omekša na sobnoj temperaturi. Sve to ulijte u 1/2 kg brašna kojeg prvotno posolite, zamjesite te ostavite da se digne. Kad se tijesto diglo odvojite ga u dvije kuglice koje potom razvaljajte i premažite nadjevom.

Nadjev:

Napravite snijeg od dva bjelanjka, naribajte sir, dodajte prethodno na kockice nasjeckanu šunku, vrećicu majoneze, 1 sirni namaz, 2 žumanjka, kisele krastavce po želji (također ih nasjeckajte na sitne kockice). Sjedinite sve sastojke, ali snijeg od bjelanjaka dodajte na kraju te smjesom namažite tijesto, koje potom zarolajte poput pite ili štrudle.

Pecite u prethodno zagrijaoj pećnici na 180-200 stupnjeva, oko 30-45 minuta.

Komentari