Punjeni brodići od tikvica

Tržnice su prepune svježeg povrća i zato je pravo vrijeme za pripremu raznovrsnih laganih i ukusnih jela, koja ćete brzo pripremiti i na kraju samo zapeći

Sastojci:

2 male tikvice, maslinovo ulje, 100 g riže, 500 ml povrtnog temeljca, 1 luk, 150 g miješanog povrća (graška, mrkve, kukuruza), nekoliko kapi worcester umaka, sol, papar, 100 g naribanog sira

(goude, edamera)

Priprema:

1 Operite tikvice, posušite ih, prerežite na pola po dužini i izdubite meso. Brodiće od tikvica položite u namašćen lim za pečenje, pokapajte ih uljem i pecite na 180 stupnjeva 10 minuta.

2 Isperite rižu, skuhajte je al dente u temeljcu i dobro je ocijedite.

3 Oljuštite luk, narežite ga na kockice i popržite ga na ulju dok se ne zazlati. Dodajte narezano izdubljeno meso tikvica i ostalo povrće. Nakon kratkog prženja dodajte rižu, začinite worcester
umakom, posolite i popaprite.

4 Napunite brodiće od tikvica povrćem iz tavice. Pospite po povrću naribani sir i stavite u pećnicu. Zapecite dok se sir ne otopi i zazlati.

Komentari