Radost okusa u piti s jabukama

Hoćete li od njih pripremiti savijaču, kompot, kolač ili pitu, svejedno je - jabuke su odličan izbor za svaku slasticu

Sastojci za tijesto:

• 1 čaša brašna (od 2 dl)
• 1/4 čaše hladne vode
• 1 žličice soli
• 1 žličice šećera
• 120 g maslaca

Sastojci za nadjev:

• 5 jabuka
• 2 žlice brašna
• 2 žlice šećera
• 1 žličica cimeta
• sok od 1 limuna

Priprema:

U posudu stavite brašno, sol, šećer i maslac pa rukama izradite. Dodajte vodu, ponovno izradite i stavite na hladno mjesto sat vremena. Potom tijesto podijelite na dva nejednaka dijela te izvaljajte. Veću polovicu tijesta stavite u namašćeni kalup i nadjenite smjesom od jabuka (koje ste očistili, ogulili i narezali na veće kriške), brašna, šećera, cimeta i limuna. Prekrijte drugom polovicom tijesta i pecite 45 min. na 180 stupnjeva.

Komentari