Aromatični dodaci ono su što razlikuje odličan i prosječan roštilj. Pomoću naših recepata i vi ćete ćete lako napraviti vlastite i oduševiti svoje goste
UNIVERZALNI ZAČIN ZA JELA S ROŠTILJA
Pomiješajte 4 žlice mljevene paprike, 1 žličicu curry praha, ½ žličice mljevene kajenske papričice, 1 žličicu sjemenki gorušice, 2 žličice mljevenoga kumina, 1 žličicu mljevenoga crnog papra, 1 žličicu sušene majčine dušice i 2 žličice soli.
ZAČINSKA MJEŠAVINA ZA CRVENO MESO (STEAK, SVINJEĆE ODRESKE, PILEĆE BATAKE, PUREĆI ZABATAK…)
U zdjelici pomiješajte 2 žlice mljevene paprike, 1 žlicu smeđeg šećera, 2 žlice sušene majčine dušice, 2 žličice mljevenoga kumina, 2 žličice sušenog origana, ½ žličice mljevene kajenske papričice te 2 žličice soli. (Mješavina može stajati nekoliko mjeseci u dobro zatvorenoj staklenci.)
MEDITERANSKA ZAČINSKA MJEŠAVINA
Pomiješajte po 2 žlice sušenog ružmarina, majčine dušice, origana, estragona, sušenog češnjaka s 1 žlicom krupne soli i 2 žlice svježe mljevenog papra. (U dobro zatvorenoj bočici može stajati do 6 mjeseci.)
ZAČIN S NARANČOM I ĐUMBIROM
Na tanjur stavite 4 žličice fino naribane narančine korice i ostavite da se suši najmanje 1 sat. U zdjelici pomiješajte osušenu narančinu koricu te po 1 žlicu mljevene gorušice i đumbira u prahu, 1 žličicu pimenta, 1 žličicu soli i ¼ žličice mljevene kajenske papričice. (Mješavinu možete čuvati do 6 mjeseci u dobro zatvorenoj staklenci na sobnoj temperaturi.)
Komentari