Riznica okusa u jednom zalogaju

Pomiješajte povrće i meso, napunite njima tortilju i u tren imate ukusno i raznovrsno jelo - baš za prste polizati

Punjene tortilje odgovor su na pitanje što pripremiti ako nam dolaze gosti ili kako svakodnevnu večeru učiniti drugačijom. Brzo su gotove, a osvajaju bogatstvom okusa. Odlične su i zbog toga što se u njima možete poigravati različitim namirnicama. Od tikvica, kukuruza, feta sira do rajčica, piletine, junetine, graha, zelene salate…

Ukoliko želite sami pripremiti domaće tortilje bit će vam potrebno: 150 g kukuruznog brašna, 200 g glatkog brašna , 230 ml tople vode i sol. Sve sastojke zajedno pomiješajte i podijelite u 16 loptica, prekrijte folijom i pustite da stoje 20 minuta. Potom ih tanko razvaljajte i pecite u zagrijanoj
tavici bez masnoće oko pola minute sa svake strane. Što se tiče nadjeva za tortilje, odlučite se za onaj koji vam je najukusniji – od purećeg mljevenog mesa, komadića junetine, piletine ili pak vegetarijanski.

Ako radite mesni nadjev, kockice mesa popržite na tavici, dodajte povrće, npr. papriku narezanu na
kockice, chillija (ako volite ljutu verziju), graha i kukuruza iz konzerve te pasiranu rajčicu. Poslužite sa zelenom salatom.

Komentari