Rižoto od tri vrste žitarica

Mario Valentić osmislio je nekoliko jela koje je uklopio u Heylthy Fitness jelovnik hotela Arcotel Allegra

Sastojci (za 4 osobe):

  • 400 g mixa riža s žitaricama 1 luk4 crvene paprike
  •  sol
  • papar
  • dimljeni tofu
  • 1 jaje
  • brašno
  • narančin sok
  • 1 čajna žličica sjemenki: chia, lan, suncokret, sezam 100 g mljevenog cornflakesa
  • maslinovo ulje
  • bijelo vino
  • povrtni temeljac

Priprema:

Tofu narezati po duljini na prutiće, namočiti u smjesu od brašna, jaja i žitarica i tako ispanirati. Kad su prutići gotovi izvaditi ih na papirnati ubrus, posoliti i staviti na rižoto. Luk narezati na sitne kockice i staviti da se prži na maslinovom ulju; dodati rižu i pustiti da se ugrije, dodati kapare i oguljenu pečenu papriku narezanu na trakice te pustiti da se sve dobro ugrije. Potom dodati 1 dcl bijelog vina i povrtni temeljac. Kad je riža skoro gotova začiniti, dodati sok od rajčice i tako gotovu rižu poslužiti i na vrh staviti pohani tofu.

Komentari