Donosimo vam nekoliko savjeta za pripremu homemade tjestenine - za one koji žele pravi domaći okus jela
Želite li se okušati u izradi domaćeg tijesta, vodite se pravilom da na 100 g brašna trebate staviti jedno jaje. Osim brašna i jaja, za savršen okus domaće tjestenine bit će vam potrebni i prostohvat soli, mlijeko i maslinovo ulje, a možete dodavati i začine. Ako ste se odlučili sami raditi lazanje, tijesto mora biti deblje (poput podloška za čašu). A izrađujete li torteline, tijesto mora biti tanko.
Tijesto izvaljajte, ostavite oko 10 minuta na zraku i ponovno izvaljajte pa izrežite željene oblike. Izrezano tijesto stavite na neljepljivu i čistu površinu i pustite da se suši jedan sat, potom je
pospremite u plastičnu vrećicu i stavite u hladnjak ili zamrzivač. Domaća tjestenina može stajati u hladnjaku tri dana, a u zamrzivaču tri mjeseca.
Komentari