Mihaela Devescovi autorica je knjige 'Slatke strasti iz koje vam donosimo recept za međimursku gibanicu koju ne treba peći
TIJESTO: • 1 ½ šalica badema • 1 ½ šalica datulja
NADJEV OD MAKA: • 3 šalice maka • 2 šalice datulja
NADJEV OD SVJEŽEG SIRA:
• 1 šalica indijskih oraščića
• 1 žlica limunova soka
• ¼ šalice grožđica, namočenih u vodi • ½ šalice vode
NADJEV OD ORAHA: • 2 šalice oraha • 1 šalica datulja
NADJEV OD JABUKA: • 4 veće jabuke • cimet • 2 žlice limunova soka
PRIPREMA:
1 Za tijesto datulje namočite u vodu i ostavite tako pola sata, ocijedite i miksajte s bademima, dok ne dobijete glatko tijesto. Za nadjev od maka sameljite mak u mlincu za kavu ili u suhoj posudi. Dobro miksajte u blenderu s ostalim sastojcima. Za nadjev od sira indijske oraščiće namočite u vodu i ostavite 2 sata, ocijedite i dobro miksajte u blenderu s ostalim sastojcima. Za nadjev od oraha, orahe namočite u vodu i ostavite tako 8 sati, ocijedite i dobro ih u blenderu miksajte s ostalim sastojcima.
2 Za nadjev od jabuke, jabuke naribajte, dodajte cimet i sok od limuna te lagano izmiješajte. Tijesto prstima oblikujte u pravokutnik. Po tijestu rasporedite nadjev od maka, nakon toga nadjev od svježeg sira, zatim nadjev od oraha pa završite nadjevom od jabuka.
Prstima lagano pritisnite. Spremite u hladnjak na hlađenje.
Komentari