Slastica sa stevijom

Ako ste ljubitelj slatkih zalogaja, a ne želite upotrebljavati bijeli šećer, donosimo vam odlično i potpuno prirodno rješenje!

Sastojci za 16 komada

Za tijesto:

• 125 g maslaca
• 0,6 g ekstrakta stevije (prah)
• 1 žlicica naribane limunove kore
• 1 jaje
• 250 g brašna
• prstohvat soli

Za nadjev:

• 8 jaja
• 3 žlice soka od limuna
• sol
• 200 g vrhnja za šlag
• 750 g svježeg sira
• 1 pakiranje praška za puding od vanilije
• 1 žlica šecera
• 0,9 g ekstrakta stevije (prah)

Priprema:

1 Pecnicu zagrijte na 170 stupnjeva. Obložite papirom kalup za pečenje (promjera 26 cm). Narežite maslac na kocke pa ga zamijesite s preostalim sastojcima za tijesto. Izvaljajte na
pobrašnjenoj površini pa time obložite kalup.

2 Odvojite bjelanca od žumanaca. Stucite snijeg od bjelanaca, soka od limuna i prstohvata soli. Stucite šlag od vrhnja. Pomiješajte svježi sir i prašak za puding, a potom umiješajte vrhnje. U posudi uronjenoj u vruću vodu pjenasto stucite žumanca, šećer i steviju te dodajte u sir. Umiješajte snijeg. Smjesu stavite na biskvit pa pecite 70-80 minuta. Potom ostavite da odstoji u pećnici s otvorenim vratima oko 30 minuta.

Komentari